30 Mart 2012 Cuma

Ev yapımı kesme şeker (DIY sugar cubes)

Blogları gezerken gördüğüm bu başlık çok dikkatimi çekti çünkü gerçekten ilginç bir fikir. Misafirinize sunacağınız şekerleri bile kişiselleştirebiliyorsunuz :)
Resimler çok tatlı, şimdilik elimde şekilli buz kalıbı vs. omadığı için ben yapsam da bu şekiller olmaz, o yüzden gördüğüm sitedeki resimleri kullanacağım, ama ilk gittiğimde de IKEA'dan şekilli buz kalıpları alıp bende deneyeceğim ve fotoğraflarını da koyacağım.



* 220 gr.  toz şeker
* 1 tatlı kaşığı kadar su
* istenirse gıda boyası
* istenirse tarçın, zencefil vs. baharatlar
* minik kalıplar


 Şekeri ve suyu azar azar karıştırın. Yoğun bir kıvam elde etmemiz gerekiyor. Dilerseniz bu aşamada baharat ve renklendiricileri de kullanabilirsiniz. Karışımı hazırladıktan sonra minik kalıplarda şekillendirebilirsiniz. Kurutma işlemini mikrodalgada 30-40 sn kadar yada oda sıcaklığında bir gece bekleterek yapabilirsiniz.


(Malzemeler ve anlatım kısmı HobiCoffee'den alıntıdır.)



Ingredients:


1 cup sugar
1 tablespoon water (to make the rose sugar cubes, I used water infused with berry tea instead of plain water)
Any mold suitable for microwave. I used this one from Silikomart


Directions:


Put sugar and water into a bowl and stir with the spoon until the sugar is thoroughly and consistently moistened
Put the sugar mixture into your mold. Press down the sugar in each hole with the spoon (or with your fingers) to ensure both that the sugar is firmly packed in and that there are no large air holes
Microwave for 30 to 40 seg
Let cool on the mold for a few minutes, and unmold carefully
Keep on an airtight container


(english recipe from: la receta de la felicidad)








Fotoğraflar: www.larecetadelafelicidad.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder